HOME

krabbels........

archief krabbels

  • september 2014
  • september 2013
  • oktober 2013
  • november 2013
  • jan-febr. 2014
  • maart 2014
  • mei-juni 2014
  • juli 2014
  • augustus 2014
  • krabbels 31 oktober 2014

    Druk weekje
    Aan het begin van de week vertrouwden we toch mijn linkeroog niet helemaal. We twijfelden of het allemaal wel goed ging.
    Dus het oogziekenhuis gebeld en de situatie voorgelegd. Die adviseerden om toch maar even(!!!!) naar Rotterdam te komen voor een extra controle.
    Om half twaalf waren we daar en om half vijf waren we pas aan de beurt.
    Je wordt wel erg gaar van al dat zitten en wachten.
    Bij een uitgebreide controle bleek alles met het oog nog goed te gaan. Het netvlies zat nog vast, de oogdruk was goed en het bloed in het oog, was afgenomen.
    Advies: zo spoedig mogelijk naar Rotterdam komen als je merkt dat er veranderingen zijn opgetreden. Zo niet dan 10 november voor controle terugkomen.
    In de nacht van dinsdag op woensdag kwam onze zoon met ons kleinkind uit Nepal op Schiphol aan.
    We waren vroeg naar bed gegaan, maar je slaapt toch wat onrustig omdat je bang bent je te verslapen.
    Om vier uur was ik wakker en ben ik op de computer gaan kijken of er gegevens beschikbaar waren over de voorspelde landing. Het bleek dat het vliegtuig niet om vijf over zes zou aankomen, maar om kwart voor zes.
    Nog even een half uurtje liggen en dan een kopje thee, een broodje en vervolgens op weg naar Schiphol.
    Keurig op de aangekondigde tijd landde het vliegtuig.
    Het eerste wat onze kleindochter zei, toen ze door de deur kwam was:"Waar is Ninthe?" (Dat is haar nichtje van drie jaar.)
    Op weg naar huis kletste onze kleindochter ons de oren van het hoofd.
    Thuis nog even een tijdje bijpraten en dan proberen een paar uurtjes te slapen.
    Mij lukte dat niet erg.'s Avonds vroeg naar bed. We waren bekaf.
    De volgende dag een beetje rustig aangedaan en volop genoten van de aanwezigheid van onze kleindochter.
    En genieten doen we natuurlijk.
    Over een paar dagen komt haar nichtje ook logeren. Dat zal wel dolle pret worden.
    Als ze weer naar Nepal zijn vertrokken, gaan opa en oma maar een weekje ergens rust houden om weer bij te komen.

    krabbels 23 oktober 2014

    Weer naar Rotterdam
    Een paar dagen terug kreeg ik in mijn linkeroog wat slangetjes en een spinnetje, die voor mijn oog langs dreven. En ik begon wat waziger te zien.
    Gisteren dus maar weer eens contact opgenomen met het oogziekenhuis. Kreeg daar een beetje op mijn kop. Kreeg nog eens te verstaan, dat ik met elke verandering in mijn ogen meteen contact met het ziekenhuis moet opnemen.
    Wij weer naar Rotterdam, naar de spoedeisende hulp. Daar werd ik door een tweetal doktoren onderzocht
    Resultaat: Op een aantal plekjes was het netvlies wat aan de dunne kant en er zat wat bloed in het oog.
    Moet goed in de gaten houden of er meer slangetjes of spinnetjes in mij oog gaan drijven en of het zicht veranderd.
    De doktoren willen voorkomen dat ik grote problemen met mijn linkeroog krijg. Daarom a.s woensdag al weer voor controle terugkomen. De slangetjes e.d. die in mijn oog drijven moeten vanzelf verdwijnen. Dat kan echter nog maanden duren. Ik hoop maar dat ik niet dezelfde problemen als met mijn rechteroog ga krijgen.

    krabbels 19 oktober 2014

    Museum Escher en ziekenbezoek
    Een paar dagen geleden moesten we bij een vriendin in het Bonovo ziekenhuis in Den Haag op bezoek.
    We wilden dit bezoek combineren met iets anders in Den Haag. Dat werd het Escher museum in het voormalige winterpaleis van koningin Emma. Daar waren we nog nooit geweest. Het leek ons een aardige bestemming voor een paar uurtjes.
    Escher werd op 17 juni 1898 te Leeuwarden geboren. Van 1919 tot 1922 volgde hij een opleiding tot graficus. In februari 1924 had hij voor het eerst een tentoonstelling in Nederland. In 1954 was er een grote overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum te Amsterdam. In 1968 maakt Escher zijn laatste prent en in 1972 overlijdt hij in een ziekenhuis te Hilversum.
    Escher2 (502K) De expositie kent twee grote thema’s: Eeuwigheid en Oneindigheid, dat wil zeggen tijd, eeuwigheid en ruimte, oneindigheid. In de kunst van Escher komen deze interessegebieden steeds weer terug.
    "De oneindigheid" vindt haar vorm in vlakvullingen en andere wiskundige thema’s.
    Bij "In de eeuwigheid" horen klassieke onderwerpen uit de wereld van de beeldende kunst zoals natuur en perspectief.
    Behalve de tentoonstelling, was ook het gebouw, het voormalige winterpaleis van koningin Emma de moeite van het bekijken zeker waard.
    In 1896 kocht Emma het paleis. Na grondige renovatie neemt ze er in 1901 haar intrek. Emma woont en werkt hier tot haar dood in 1934.
    Tot 1991 werkten in dit paleis de drie opeenvolgende vorstinnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix. Ook werd het de werkruimte van Prins Claus.
    Na twee uur aandachtig in het museum te hebben rondgelopen, verlieten we dit voormalige paleis en gingen we op weg naar het Bronovo ziekenhuis.

    krabbels 15 oktober 2014

    Rembrandt in Zwart-Wit
    Gezien in Museum Gouda de tentoonstelling "Rembrandt in zwart-wit, meer dan 100 etsen".
    Verzamelaar Jaap Mulders deed vijf museumdirecteuren een onweerstaanbaar en ruimhartig aanbod: samen een reizende tentoonstelling maken met meer dan honderd etsen van Rembrandt. rembrandt (60K)Als 'Rembrandt-partners' hebben zij met groot plezier gewerkt aan de expositie "Rembrandt in Zwart-Wit", die van maart 2013 tot oktober 2014 langs vijf prachtige historische steden trok. Elk museum gaf een eigen kleur aan de presentatie van de etsen en stelde daarbij een specifiek onderwerp centraal. De samenwerking van de vijf musea maakte het mogelijk om veel meer uit de kast te trekken op educatief gebied en qua randprogrammering en promotie daarvan.
    Wij bezochten de tentoonstelling op de laatste dag, omdat er die dag ook een lezing over Rembrandt werd gegeven.
    Voor de rondleiding door het museum kreeg je een tablet uitgereikt, waarop nadere informatie over de etsen werd gegeven. Als je de tablet voor een ets hield verscheen de ets sterk vergroot op je tablet. Een prachtige technologische vinding, waardoor het bekijken van de vaak zeer kleine etsen een stuk toegankelijker werd.
    Het was een zeer geslaagd bezoek aan museum Gouda en de tentoonstelling.

    krabbels 11 oktober 2014

    Vlinders
    Uit Vroege Vogels radio:
    "Je kunt geen woonmagazine meer openslaan, of je ziet ze wel: opgezette vlinders, in de meest exotische kleuren. Te bestellen per stuk, of in een collage van wel 20 exemplaren. De vlinders zijn afkomstig van kweekbedrijven in Zuid-Amerika, Afrika, en Azië.
    De Vlinderstichting is niet blij met de stijgende populariteit van de kweekvlinder. vlinder_kleine_vos (57K)

    krabbels 9 oktober 2014

    Robots
    Ze zijn nooit ziek,werken 24-uur en vragen nooit om loonsverhoging.
    Nederland moet er rekening mee houden dat er in de toekomst voor veel mensen waarschijnlijk geen betaald werk meer is. Er wordt voor ons land verwacht dat 4 op de 10 banen door automatisering zullen verdwijnen.
    Computers en robots dreigen de komende decennia's een belangrijk deel van de bestaande banen over te nemen.
    Carl Frey en Michael Osborne berekenden eind 2023 dat 47 % van de huidige Amerikaanse banen het risico loopt om de komende twee decennia te verdwijnen door de technologie.
    In de Volkskrant stond bijgaande schitterende spotprent van Bas van der Schor. robotisering (79K)


    krabbels 4 oktober 2014

    Anstige tijden (2)
    Het aantal vluchtelingen dat naar rijke landen trekt, is in de eerste helft van dit jaar met bijna 25 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Meer dan 330.000 mensen vroegen asiel aan in 44 geďndustrialiseerde landen, maakte de VN-vluchtelingenorganisatie Unhcr vandaag bekend. Tel hierbij op de honderd vijfentwintigduizend vluchtelingen, die in de Middellandse Zee verdronken op weg naar een beter leven.
    Als de trend doorzet kan het aantal asielaanvragen eind dit jaar boven de 700.000 uitkomen. Dat is het hoogste aantal sinds de oorlog op de Balkan van begin jaren 90 van de vorige eeuw. Reden voor de vluchtelingstroom zijn de oorlogen in Syrië en Irak maar ook vluchtelingenstromen uit onder meer Somalië en Eritrea.
    Beangstigend; maar wel logisch dat mensen die niets hebben en in erbarmelijke omstandigheden leven massaal naar het rijke Westen trekken.

    krabbels 1 oktober 2014

    Fijne dag
    Toen ik voor de zoveelste keer op een dag te horen kreeg: “En nog een fijne dag”, moest ik denken aan de column van Frits Abrahams met die titel.
    kassa (65K) “Een afscheidsgroet waar ik steeds meer moeite mee krijg is: “Fijne dag!” Nog niet zo lang geleden kon je je nog gemakkelijk uit de voeten maken met een wederzijds neutraal “Nou, tot ziens!” of een nog bondiger “Dag!”, maar daar kom je tegenwoordig niet mee weg.
    In dagelijkse contacten met bekenden valt het wel mee, daar kun je altijd nog volstaan met het gemoedelijke, zij het oerlelijke “Doeidoei!” Maar vooral mensen in dienende beroepen, zoals winkelpersoneel, wennen zich steeds meer aan – of worden daartoe geďnstrueerd – om je een hartelijk bedoeld “Fijne dag!” toe te voegen.”
    “De oncoloog heeft je net een voortijdig levenseinde voorspeld, je vrouw is er vandoor ‘met een ander’, je kinderen willen je ook al niet meer spreken, je baas heeft daarentegen juist aangedrongen op ‘een goed gesprek’ en de PVV heeft er vijf zetels bij gekregen in de peilingen.
    Je adem stokt dus als het meisje bij de kassa volautomatisch zegt: ”Fijne dag!” Hoezo? Ach ja die groet. En je mompelt schaapachtig terug: ”Ook een fijne dag” Wat moet je anders zeggen? “Dat zal niet lukken?” Of: ”Dat zal ik zelf wel uitmaken?” Of nog botter: “Doe eens normaal vrouw!”

    terug naar het begin